Tanulmányút – 2018.09.28-30.

A Hajdúsámsoni Református Egyházközség  “A család társadalmi szerepét erősítő jó gyakorlatok kárpát-medencei kutatása a Hajdúsámsoni Református Egyházközség és a Családpedagógiai Egyesület együttműködésében” c. projekt keretében történő gyülekezeti tanulmányutat szervezett a program szakmai tervében foglalt konzorciumi feladatok és célok teljesítése érdekében.

A program másik célja a gyülekezetben élők családi pozíciójának erősítése, egymás családtagjainak megismerése, egyes családok életében lévő „jó gyakorlatok”  bemutatása és átadása, generációk közötti kapcsolat szorosabbá építése, valamint a fiatalabb generációk „bevezetése” a gyülekezet életébe.

A kiscsoportos foglalkozások, személyes találkozások és a családok ismerkedése a gyülekezeti nagycsaládok összetartozása, hitbéli közös erejének megerősítése és a családok közötti kapcsolatok szorosabbá fűzése volt a három napos tanulmányút célja. A tanulmányút alatt a családok társadalmi szerepét is igyekeztünk megerősíteni azáltal, hogy más-más környezetből érkező családok különböző jó gyakorlatú mintákat láthattak, tapasztalhattak. Nagy eredmény volt az is, hogy a résztvevő családok külön-külön is megerősítették és szorosabbá fűzték belső kapcsolataikat, hogy a társadalom felé azt interpretálva jó gyakorlatokat mutassanak be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása