A családsegítés helyzetének feltérképezése Úrkút és térségében – belföldi tanulmányút

Beszámoló az EFOP-5.2.2-17-2017-00048 pályázati projekt belföldi tanulmányútjáról.

A családsegítés helyzetének feltérképezése Úrkút és térségében

A probléma megoldásához az információk megosztásával az elérhető szolgáltatásokról, jogokról, a szociális rendszer működéséről kell tájékoztatni a családokat.

Összegzésként közösen értelmeztük a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény definícióját szerint: “a gyermekjóléti szolgáltatás, olyan a gyermek érdekeit védő speciális személyes szociális szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi és lelki egészségének, családban történő nevelkedésének elősegítését, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzését, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését.” Ennek a sokrétű feladatrendszernek egyik eszköze a családgondozás. A családsegítő kifejezetten a kiskorú gyermek védelme érdekében alakít ki a segítséget kérő családdal szerződésre épülő személyes kapcsolatot.

A befogadó-szervező Úrkúti Közösségi házban részt vettek további 12 település képviselői is a programon: Tihany, Tótvázsony, Veszprém, Ajkarendek, Nagyvázsony, Herend, Bánd, Nyirád, Halimba, Noszlop, Kislőd és Magyarpolány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása