Konferencia 2019.05.18. 11. rész

A következő előadó Nyitráról Paed Dr. Nagy Lehocky Zsuzsa, PhD volt. A közös családi élmények szerepéről, Szlovákiai tapasztalatokról beszélt.

Mérei Ferenc idézetével alapozta témáját: Az együttes élmény ismétlés útján hagyománnyá válik, és már akkor is erősíti az összetartozás érzetét a csoportban, ha a tagok csak utalást tesznek a korábban történtekre. A közös eseményekből közös történetek alakulnak ki, amiket ha újra elmesélnek egymásnak, felelevenednek a korábbi tapasztalatok.

Szemléletesen mutatta be közös programjaikat: a farsangi bál, nyílt nap, játsszunk együtt program, rajzpályázat, tudáslabirintus – játékos feladatok ovisoknak, kézműves foglalkozások,
sportverseny, Húsvéti készülődés, tavaszi nagytakarítás, családi majális, Anyák napja, Apák napja, családi juniális, táncház – hagyományőrzés, jótékonysági koncert, tökfesztivál, Mikulás, Karácsonyvárás.

Tari Annamária szavaival zárta előadását: A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása