Esztergomba látogattunk 2019. január 25-i tanulmányutunk alkalmával

2019.01.25-i, esztergomi utunk során a család és a nevelési területen dolgozó szakemberek kapcsolatáról gyűjtöttünk és osztottunk meg jó gyakorlatokat, a helyi szakemberek szakmai segítése a családokkal való együttműködés korszerű módjaiban témakörben. Elsőként leszögeztük, hogy a szülők szerepe megkérdőjelezhetetlen a kora gyermekkori nevelésben! Sokféle feladatnak kell megfelelnie a családnak, egyebek mellett lehetőséget kell biztosítania a legszorosabb emberi kapcsolatoknak, a munkának, az alkotásnak és a szórakozásnak. Még napjainkban is a család az az együttélési forma, amelyben a gyermekek a legközvetlenebbül sajátíthatják el az emberi együttélés mechanizmusának bonyolult szabályait.

A helyes és követendő viselkedésformák elsajátításának elsődleges terepe a család: a szülők adják a mintát, így kialakul, hogy „én mindig számíthatok a családomra”. A család változik, a családi élet változik, de pszichológiai jelentősége a családnak változatlan. Nagyon fontos, hogy ezt minden szakember figyelembe vegye!

Mind a szakembereknek, mind a szülőknek megvan a felelőssége abban az együttműködésben, amelynek célja a gyermek optimális fejlődése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása