Tovább bővül kutatási irodalomjegyzékünk

A határon túli partnerek aktív segítségével megvalósuló annotált bibliográfiai gyűjtemény elkészítésében PaedDr. Helena Pataiová, PhD. (Jedlik Ányos Polgári Társulás, Nyitra) segítette egyesületünk munkáját:

Szlovákia ajánlásával az alábbi irodalommal egészítjük ki a készülő bibliográfiai gyűjteményt:

Mendelová Eleonóra – Fenyvesiová Lívia

CHILD IN THE FAMILY AND SCHOOL ENVIRONMENT

A publikáció a családi és iskolai környezet által nyújtott szociális hatásokat tárgyalja, melyek a gyermeket jelentősen befolyásolják a szocializációs folyamatban. Analizálja a szocializációs folyamat sajátosságait a családi és iskolai edukációs környezetben, (a szlovák szakirodalomban gyakran használják a nevelési-oktatási környezet helyett) valamint a témával kapcsolatos fogalmakat, pl. nevelés, a család struktúrája, emocionális kapcsolatok, a család szociokulturális és gazdasági feltételei, interakciós kapcsolatok az iskolában, a pedagógus tanítási stílusai, a pedagógus személyiségének személyi és professzionális tényezői, és kapcsolata a tanulókkal, stb. A szerzők felhívják a figyelmet a család és az iskola közös felelősségére a gyermek szocializációja és nevelése érdekében.

 

Mendelová, N. – Fenyvesiová, L. 2017. CHILD IN THE FAMILY AND SCHOOL ENVIRONMENT. Szeged : Publisher Belvedere Meridionale, 2017.

ISBN 978-615-5372-72-8 (print)  ISBN 978-615-5372-73-5 (online, pdf)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása