Oroszlány műhelymunka

Program/rendezvény: műhelymunka

Helyszín: Oroszlány

Időpont: 2018. 08. 17.

 

A műhelymunkán az oroszlányi Család és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetőjével és munkatársaival találkoztunk.

Témaként a prevenciós szolgáltatás, a nyári szabadidős programok, a korrepetálások jó gyakorlata került feldolgozásra.

Olyan szolgáltatásokat is felvállalt az elmúlt időszakban a szolgálat- az igények, problémák megjelenésével összhangban – amelyek az ellátási kötelezettségeken túlmutatnak. Ilyen az összes átmeneti ellátás (Idősek átmeneti ellátása, Hajléktalanok Éjjeli menedékhelye, Családok Átmeneti Otthona)

A telephelyek fizikai közelsége és a különböző szakmai egységek jó kapcsolata révén, sokszor intézményi kereteken belül tudnak segítséget nyújtani, esetlegesen elhelyezni valakit. pl. idősek átmeneti otthonában, családok átmeneti otthonában.  Tisztában vannak az intézményi férőhelyekkel és a szolgáltatáshoz jutás feltételeivel. Rendszeres és folyamatos a különböző szakemberek közötti kommunikáció, szakmai megbeszélés. Jó a viszony és a kommunikáció a polgármesteri hivatal szociális osztályával is, amely megkönnyíti a különböző ellátások igénybevételét az ügyfelek számára.

Kiemelten figyelnek arra, hogy ne csak akkor kerüljenek a családok, gyermekek látóterébe amikor már a probléma jelentkezik, hanem ismerjék meg a kollégákat a gyermeket nyári sport rendezvény, kézműves foglalkozás, ismeretterjesztő előadás, rendezvény keretében is.

A családok segítése érdekében veszélyeztetettséget és krízishelyzetet észlelő jelzőrendszert működtetnek a hátrányos megkülönböztetés leküzdéséhez. A jegyző, a járási hivatal, továbbá a szociális, egészségügyi szolgáltató intézmény, valamint pártfogói felügyelői és a jogi segítségnyújtói szolgálat jelzi, az egyesületek, vallási közösségek és a magánszemélyek is jelezhetik nekik a családsegítést nyújtó szolgálatoknak, ha segítésre szoruló családról, személyről szereznek tudomást, így is segítve a társadalmi befogadást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása