Műhelymunka: A bennünket körülvevő világ – Család, barátok, ellenfelek (biztonság, félelem, erők)

2018.10.13-án tartott harmadik műhelymunkánk témája “A bennünket körülvevő világ  – Család, barátok, ellenfelek (biztonság, félelem, erők)

A műhelymunka során komplex mesefoglalkozásokat szerveztünk a témához kapcsolódóan. A folytatásban állatokról szóló mesék, állathangutánzók megismerésével is foglalkoztunk, ezek funkcióiról, a gyermek világában betöltött szerepeiről beszéltünk. Ezután gyakorlatokkal folytattuk „Mindennel tudjak beszélni, ami él…” . Mesék- gyakorlatok-játékok szekció során a résztvevő szakemberek konkrét, a gyakorlatban használható tudásra tettek szert. A workshop valódi lehetőségeket biztosított arra, hogy interaktív formában a hallott játékokat a közönség kipróbálhassa: találós kérdések, mesei alakok felismerése, mesei varázsszámok, tanmesék állatokról, a testrészekkel kapcsolatos mondókák és mesék, a népek meséi.

A mesepedagógiai eszközök alkalmasak a kora gyermekkorban a világ megismerésére, a gyermekben lévő feszültségek csökkentésére azáltal, hogy örök igazságokat fogalmaznak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása