Megtartottuk első családmentor konferenciánkat!

2018. június 09-én megszerveztük első családmentor konferenciánkat, ahol a figyelmet megragadó és mindvégig fenntartó prezentációkat hallgathattunk meg hiteles előadóktól. Az előadók között volt Bajzáth Mária mesepedagógus, Szabadi Edit közoktatási szakértő, Szenczi Árpád, a KRE dékánja. A konferencián gyermeknevelési és gyógypedagógiai területeken dolgozó humán szakemberek vettek részt.

Az előadások a hazai jó gyakorlatok bemutatására épültek, melyek a Családi nevelés célja a családdal kapcsolatos kutatások hozzáférhetővé tétele; a „Roma és nem roma családok nevelési szokásai” című kutatás; a család lehetőségeiről és felelősségéről az intézményválasztásban, majd a kapcsolattartás minőségében; a Kisgyermekkori nevelés, mint kutatási téma; Intézményes nevelés – család nélkül egész nap.

Fejlődési lehetőségként a következő javaslatok hangoztak el: A befogadásnak (nem beszoktatásnak!) a szeretetkapcsolat kiépítéséről kell szólnia; Az intézményes nevelést szocializációs programmal kellene kezdeni; Emberi eseményekben gondolkodjunk!; Tanuljunk egymástól (a felnőtt is a gyermektől)!; Merjünk személyesek lenni (esendőek is lehetünk, nem csak tökéletesek); A hagyományokat, állatokat tegyük az intézményi gyermeknevelés részévé; Fordítsunk több figyelmet a gyermekek nevelésében részt vevő felnőttek nemi egyensúlyára – férfi minták közvetítésének lehetősége (személyzet, szülők bevonása, ismerkedés a foglalkozásokkal stb.)

A rendezvényt a Családpedagógiai egyesület közgyűlése zárta, melynek során Vargáné dr. Nagy Anikó elnök beszámolt a CSPE eddigi tevékenységéről, kitért a megvalósult eredményekre és a további célokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása