Hodász műhelymunka

Program/rendezvény: műhelymunka

Helyszín: Hodász

Időpont: 2020. 07. 29.

 

A műhelymunka során olyan szakemberekkel találkoztunk az Álmokért Egyesület hodászi kollégáinak a képviseletében, akik közvetlen és jelentős tapasztalattal rendelkeznek a gyermekszegénységről, cigány/roma származású családok nehezített élethelyzetéről, gyermekek és családok hátrányos helyzetéről. Az Egyesület céljai megegyeznek a Családpedagógiai Egyesület azon céljaival, hogy segít a bármilyen élethelyzetből adódóan hátrányos helyzetű családokon.

A műhelymunka során egyeztettünk a hátrányos helyzetű és roma származású gyermekek családi nevelését kiegészítő intézményes nevelés kihívásairól és lehetőségeiről. Feltérképezzük a főként a hátrányos helyzetben lévő családokat érintő legsürgetőbb problémákat, amelyekre közösen keressük a megoldásokat, megosztjuk egymással tapasztalatainkat.

A műhelymunka eredménye, hogy a javaslatokat beintegráljuk a projekt programjaiba, a tapasztalatokat pedig közzétesszük fórumainkon és kiadványainkban. A projekt közvetlen céljaként a család társadalmi szerepét erősítő jó gyakorlatok gyűjtése kapcsán az alábbi javaslatok fogalmazódtak meg:

  • roma származású segítők alkalmazása a köznevelési intézményekben
  • hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
  • a társadalmi integráció megteremtése a hátrányos-, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségének biztosításában.
  • Családpedagógiai szakemberek képzése az érintett régiókban
  • a gyermekek és a fiatalok családi életre nevelésének támogatása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása